En trappegrind er ikke veldig kostbart så veldig mange velger å kjøpe en ny trappegrind. Likevel så er det viktig at vi tenker på miljøet og ikke minst prøver å gi lengre livsløp til produkter som f.eks trappegrinder eller sikkerhetsgrinder. SIden en trappegrind er et produkt som skal sikre dine barn så kan det være greit å være litt ekstra forsiktig når man skal kjøp brukt trappegrind. Derfor har vi i Babyporten.no laget en liste til deg som ønsker å kjøpe en brukt trappegrind.

Les alt du trenger å vite om trappegrinder her

Selv om vi er veldig opptatt av miljøet selv så er vi naturligvis litt skeptiske til å kjøpe brukt trappegrind. Grunnen er at det gir så mange flere feilmarginer når det kommer til montering og funksjon av en trappegrind. Siden en trappegrind i utgangspunktet ikke koster så veldig mye penger så burde man vurdere om man heller skal kjøpe andre produkter brukt.

Vi er mer positive positive til å kjøpe en brukt peisgrind eller sikkerhetsgrind. Her er det gjerne enklere å sørge for at den er i god stand.

1. Sjekk om alle deler følger med

Det er ikke vanskelig å montere en trappegrind men de kan bestå av en del forskjellige komponenter. Hvis man mangler noen av disse delene eller noen av delene er slitt så kan man sitte igjen med en defekt trappegrind. Det er veldig viktig at trappegrind er korrekt montert slik at den fungerer på en måte som gjør at barna er godt beskytta. Det kan derfor være svært smart å kjøpe en trappegrind som allerede er montert og som ikke ligger i 1000 deler.

Sjekk at trappegrinden ikke er for gammel

De aller fleste trappegrinder er innenfor uansett alder, det er likevel slik at det er noen eldre modeller som kanskje ikke er like trygge som de nye. Det er derfor veldig smart å velge å kjøpe en ikke så veldig gammel trappegrind når man først skal kjøpe brukt. Hver også oppmerksom på at den ikke er en utgått variant.

Spør selger om skadedyr

Dette virker kanskje fjernt for de aller fleste men det er faktisk slik at det er en del skadedyr som kan følge møbler. Dette gjelder også denne typen møbler. Hvis man kjøper noe på vinteren så anbefaler vi at man lagrer grinden ute i noen minusgrader før man tar den inn i hus. Vi har hørt historier fra nordmenn som har kjøpt brukt trappegrind og babygrind