Peisgrind

En peis eller ovn gir varme og ikke minst god stemning men kan være en felle for mindre barn. Med en peisgrind så kan du være sikker på at ditt barn ikke kommer nær denne varmekilden. 

Finn din peisgrind hos Jollyroom

Jollyroom har et av de største utvalgene av sikkerhetsgrind på nett. Her finner du alle typer trappegrinder og i alle prisklasser.

Velkommen til den beste guiden for deg som trenger peisgrind

Er du så heldig at du bor i en bolig med peis, men som du er usikker på om du kan bruke lenger på grunn av at det nye tilskuddet i familien har begynt å kave rundt på gulvet? Gå til innkjøp av en peisgrind, så trenger du ikke å gi avkall på noe som helst!

I en husholdning med småbarn, er en peisgrind mer eller mindre et must. Det beskytter ikke bare barnet fra å havne i en lei og vond situasjon, men det fører også til at du kan føle deg trygg selv når du trenger å ta bort øynene fra barnet i noen få minutter.

For noen kan det å slutte å bruke peisen i en overgangsperiode virke som en god idé, men realistisk sett er det ikke det. Hva om peisen er en av de få varmekildene som finnes i boligen din? Da er du avhengig av peisen for at barnet ikke skal bli sykt.

Andre vurderer kanskje å la være fordi det å finne den riktige peisgrinden er en vanskelig oppgave. Det er mye sannhet i den setningen, men vi kan garantere deg at det vil være verdt det til slutt. Med denne artikkelen ønsker vi å gjøre det hele litt enklere for deg!

Hva er en peisgrind?

Har du aldri hørt ordet «peisgrind» før? Da kan vi fortelle deg at en peisgrind er en grind som settes opp rundt peisen. Hensikten med denne grinden er å sørge for at småbarn ikke kommer for nært den varme peisen.

En peisgrind kan brukes til vanlige peiser, ovner og andre peisinnsatser. 

Hvilken peisgrind burde du velge?

Selv om det er mange som velger å stryke peisgrinden fra listen i de innledende rundene, er det mange som ikke gjør det. Noen ender også opp med å skaffe seg peisgrinden på et senere tidspunkt når de får se i praksis hvor enkelt det er å holde barnet unna alt som potensielt kan være farlig for dem.

I disse tilfellene er det et annet spørsmål som melder seg: Hvilken peisgrind bør jeg velge? Man ønsker naturligvis å gjøre et godt valg, så barna kan være trygge. Det er imidlertid enklere sagt enn gjort, spesielt hvis dette er deres første barn. Da har dere ikke vært igjennom dette før, og dere kjenner kanskje ingen som kan hjelpe dere heller.

Peisgrind er et populært produkt, og det gjenspeiler seg også i antallet produkter som finnes på markedet. BabyDan er et eksempel på et produkt som har falt i smak hos mange. Derfor kan det være alt annet enn enkelt å finne et produkt som passer deg. Nedenfor vil vi imidlertid gi deg noen tips som kan være verdt å ha i bakhodet i løpet av denne prosessen.

Velg riktig peisgrind

Peisgrinder kan deles inn i to hovedkategorier. Det finnes peisgrinder som kan skrus fast i veggen, men det finnes også frittstående peisgrinder. Sistnevnte er en type peisgrind som man kun stiller rundt peisen, men denne typen peisgrind kan vi ikke anbefale.

Både de frittstående peisgrindene og de fastskrudde peisgrindene vil løse oppgaven med å holde barnet ditt borte fra den varme peisen. Men til tross for det, er de fastskrudde peisgrindene å foretrekke. Det er flere grunner til at det er slik.

En fastskrudd peisgrind er først og fremst mye tryggere enn en frittstående peisgrind. Hvorfor det er slik sier seg litt selv. En frittstående peisgrind kan velte, hvis barnet dytter borti grinden eller faller mot den. Den fastskrudde peisgrinden vil stå stødig til enhver tid.

Hvorfor investere i en peisgrind?

Når man venter på at familiens nye tilskudd skal melde sin ankomst, er det mange som setter seg ned for å vurdere hva de er nødt til å skaffe før barnets ankomst og hva de kan klarer seg uten. Ikke overraskende så havner ofte peisgrinden i sistnevnte kategori.

Trenger vi egentlig peisgrinden? Det er et spørsmål mange stiller seg selv. Samboeren din titter spørrende bort på deg, og du titter like størrende tilbake på han eller henne. Kan vi ikke bare passe litt ekstra på barnet vårt? Veldig mange blir enige om at de kan det.

Men her er det viktig å se realistisk på saken. Er det virkelig så enkelt «bare å passe litt ekstra på» som mange tror at det er? Vi er ganske sikre på at det ikke er det. Vil det ikke være litt slitsomt å måtte være på vakt 24/7? Misforstå oss rett – på vakt er man uansett, men ikke på nøyaktig samme måte.

Ved å investere i en peisgrind sørger du for å holde barnet ditt unna den varme peisen, så barnet ikke kommer i skade for å brenne seg på den og bli merket for livet. Uten dette vernet og hvis du ikke klarer å stoppe barnet i tide, så kan konsekvensene bli skikkelig fatale.

Finn en peisgrind som passer ditt hjem

Det er ingen hjem som er helt like. Jo, det er fult mulig at romløsningen ligner, særlig hvis du bor i en bygård eller leilighetskompleks. Men det som fungerer for naboen din, er ikke nødvendigvis det som fungerer for deg. Grunnen til det er at alle har forskjellige behov.

Når dere skal velge en peisgrind (eller en hvilken som helst grind som skal brukes i forbindelse med familiens nye tilskudd), så er det viktig at peisgrinden dere ender opp med å gå for dekker deres behov og passer inn i hjemmet deres.

I praksis betyr det at en liten leilighet trenger en liten peisgrind, for der er kanskje peisen liten. Bor dere i en større bolig, så trenger dere også en større peisgrind. Peisgrinden må være stor nok til å hindre barnet ditt i å komme for nær peisen når den er på.

 

 

Velg en peisgrind som passer ditt budsjett

Når man skal gå til anskaffelse av noe, enten det er en peisgrind, et annet babyprodukt eller noe helt annet, er det viktig at vedkommende er komfortable med prisen. Det gjelder også i ditt tilfelle.

Det er mulig å få tak i dyre peisgrinder, men det finnes også peisgrinder som er rimeligere. Mange tror at kvaliteten tilsvarer prisen man betaler, men det er ikke nødvendigvis slik. Dyrest er ikke ensbetydende med best, og rimelig er ikke et synonym for dårlig. Fokuset bør i stedet ligge på å finne en løsning som fungerer for din husholdning, og da spiller det ingen rolle hva som er deres utgangspunkt.

Ofte stilte spørsmål om peisgrinder

Vi får ofte spørsmål fra våre lesere om peisgrinder, vi har samlet de mest vanlige spørsmålene nedenfor. Vi oppdaterer denne seksjonen ofte slik at vi skal gjøre det enklere for deg å finne svar på ditt spørsmål om peisgrinder.

 

Trenger man en peisgrind?

Det er naturligvis din og en eventuell partners avgjørelse, men vi vil virkelig anbefale at dere skaffer dere en peisgrind. Med det sagt, så er det kanskje ikke det første dere må kjøpe. Men det vil være en god idé på lang sikt.

Hvilken peisgrind burde jeg kjøpe?

Også dette må du bestemme selv. Du bør basere valget ditt på personlige preferanser som hvor grinden skal brukes, hva du liker og hvilket prisnivå du er komfortabel med.

Hva koster en peisgrind?

Dette vil variere i veldig stor grad. Det finnes både dyre og rimeligere peisgrinder. I den forbindelse er det viktig å understreke at dette ikke er en indikasjon på produktets kvalitet. En rimelig peisgrind kan være like god kvalitetsmessig som en dyr peisgrind!

Hvordan skal en peisgrind monteres?

En peisgrind bør være fastskrudd i veggen. Det finnes også frittstående peisgrinder, men det vil vi ikke anbefale deg å kjøpe til dette formålet. Denne typen grind passer bedre hvis dere skal lage et eget tumleområde til barnet (på god avstand fra peisen)!