Babygrind

Når man får en baby så er det viktig at babyen får en trygg plass å utforske og utvikle seg på uten noen farlige elementer. Med en babygrind så kan du trygt la din baby få teste ut sine grenser uten å tenke på farer i huset. Vi hjelper deg med å velge den beste babygrinden. 

Finn din babygrind hos Jollyroom

Jollyroom har et av de største utvalgene av sikkerhetsgrind på nett. Her finner du alle typer trappegrinder og i alle prisklasser.

Hvorfor burde alle ha en babygrind?

Dersom du har små barn, har du kanskje allerede erfart at man knapt kan ta øynene bort fra barnet før uhell kan oppstå. Små barn er eventyrlystne, og utforsker gjerne verden med både hender og munn.

Når babyen lærer seg å krype eller begynner å ta sine første skritt, må mor eller far passe på den lille med årvåkent blikk. Veien til stikkontakter og andre farlige gjenstander er kort, og barnet vil utforske det meste. Da er babysikring av boligen redningen.

Her er en babygrind blant løsningene mange foreldre velger. Med babygrind kan du holde barnet unna farlige gjenstander eller soner, eller passe på at babyen holder seg på et visst område.

Hvordan velge riktig babygrind?

Sikkerhet kommer alltid først, og det gjelder også ved valg av babygrind. Når du skal finne en babygrind er det blant annet viktig at grinden er høy nok, og at barnet ikke vil klare å klatre på den. Tversgående stolper midt på grinden kan for eksempel utgjøre en klatrefare.

Husk også på at avstanden mellom eventuelle sprinkler bør være smal nok til at barnet ikke kan sette fast hodet mellom dem.

Når det gjelder sikkerhet kan det også være lurt å kontrollere at det ikke finnes noen løse gjenstander (for eksempel pynt) eller snorer som kan utgjøre en kvelningsfare for små barn.

Bruksområde

Før du kjøper en grind bør du også tenke over hvilke bruksområder den skal ha. Her kan det være greit å ta utgangspunkt i listen over ulike babygrinder som vi presenterte ovenfor.

Trenger du for eksempel en lekegrind, peisgrind, trappegrind eller en seng med grind? Noen grinder kan kombineres og brukes til flere ting, mens andre kun har ett bruksområde.

Materialer og kvalitet

En babygrind kan fås i en rekke ulike materialer, noe som kan inkludere alt fra treverk til tekstiler. Når du skal velge materiale vil flere faktorer kunne spille inn, inkludert bærekraft, design og hvor lett det er å holde øye med barnet gjennom grinden.

De fleste grinder er delvis transparente, slik at du kan følge med på barnet. Når det kommer til materialtyper, er både finmasket netting og treverk populært, men også mykt og slitesterkt stoff.

Det er en fordel om materialet tåler litt slitasje, slik at du kan få glede av det en stund. En babygrind av god kvalitet kan fint brukes til eventuelle småsøsken som kommer etter hvert.

Pris

Når man skal velge babygrind kan også pris være en viktig faktor. De fleste ønsker å få mest mulig kvalitet og sikkerhet for pengene. Heldigvis finnes det mange sikre og gode løsninger som kan kjøpes til en rimelig pris.

Det er mange ulike kriterier som kan ha innvirkning på pris. Her kan vi for eksempel nevne merkevare, materiale og type babygrind.

Design

Det finnes mange fine design å velge mellom når du skal kjøpe babygrind. Noen babygrinder har morsomme print. Har du for eksempel en lekegrind med fargerikt print på, kan dette bidra til at barnet synes det er morsommere å være i grinden.

Du finner også mange flotte babygrinder med et nøytralt eller tidsriktig design som passer inn i hjemmet. Siden en babygrind ofte står fremme og er et synlig element i boligen, er det så klart en fordel om den ser noenlunde bra ut.

Brukervennlige løsninger

En annen faktor som er viktig å tenke på når du skal kjøpe babygrind, er hvor enkel den er i bruk. Skal du for eksempel ha en trappegrind, er det en fordel om den lett kan fjernes ved behov. Den skal også være enkel å åpne når man skal gå opp og ned trappen.

En reisegrind bør være enkel å slå sammen ved behov, mens en babyseng enkelt bør kunne justeres etter hvert som barnet vokser. Det viktigste er kanskje at du finner en grind som ikke er tungvint eller altfor vanskelig å montere.

Når blir barnet for stort for babygrind?

En babygrind kan være til stor nytte og by på ekstra trygghet i hverdagen. Men som forelder bør du også huske på at barnet en dag vil klare å klatre over grinden. Når barnet blir så stort at det lærer seg å klatre, kan det lønne seg å fjerne grinden slik at du unngår ulykker.

Når barnet er i toårsalderen begynner det kanskje å lære seg hvordan man går i trapper. Og i denne alderen vil nok mange barn også ha lært seg hvordan de klatrer ut av sengen.

 

Hva slags babygrind trenger du?

Det finnes mange ulike grinder til baby, og alle disse havner under paraplybegrepet «babygrind» eller «sikkerhetsgrind».

Hva slags babygrind akkurat du har behov for, vil avhenge av både barnets alder, husets utforming og andre faktorer. La oss se nærmere på de mest populære løsningene.

Babygrind til trapp

En babygrind til trapp er nødvendig for alle foreldre som har små barn i et hus med trapper. Små barn kan falle og slå seg i trappen dersom den ikke har en port, og en trappegrind vil derfor gjøre boligen langt mer babyvennlig.

En babygrind til trapp plasseres mellom stolpene øverst og/eller nederst i trappen, slik at barnet ikke får tilgang til de bratte trappetrinnene. Vi har laget en av de mest innholdsrike og beste guidene til deg som ønsker å kjøpe trappegrind

Babygrind til peis

Det kan også være nyttig med en babygrind i form av et gjerde som kan plasseres rundt farlige gjenstander i boligen. Har du for eksempel en peis eller panelovn som blir veldig varm, kan små barn skade seg om de berører overflaten.

Med en babygrind rundt de farlige sonene, kan du slippe å bekymre deg for at barnet skader seg. Det kan også være nyttig med en grind rundt gjenstander som kan knuses eller ødelegges om ustødige småbarn dulter borti. Du kan lese alt du trenger å vite om peisgrinder her.

Babygrind til dører

Ønsker du å passe på at barnet ikke går inn på spesifikke rom? Har du for eksempel litt eldre barn som har rommet fullt av leker med små deler, kan du forhindre at minstemann får tilgang til rommet med en dørgrind.

Det kan også være praktisk med en babygrind som sperrer for dører dersom barnet har lært seg å åpne dører. Mange foreldre bekymrer seg for at små barn kan finne på å gå ut om de snur seg vekk et lite øyeblikk.

Babygrind til seng

En babygrind kan også være betegnelsen på en barneseng med grind rundt. Små barn bør sove i en seng med gjerde rundt, slik at de ikke faller ut av sengen mens de sover. Grinden kan også forhindre at barnet begynner å tasse rundt i huset mens foreldrene fortsatt sover.

Det finnes mange fine barnesenger med grind som er tilpasset småbarn i ulike aldersgrupper. Mange senger har en bunn som kan heves og senkes i takt med at barnet vokser.

Når babyen er helt liten, kan det være praktisk å ha sengebunnen høyt oppe. Når barnet lærer seg å stå, kan sengebunnen senkes slik at gjerdet rundt blir høyere.

Lekegrind for baby

Det kan også være praktisk med en babygrind der barnet kan leke trygt. Dette kalles gjerne også for en lekegrind, og kan være nyttig fra barnet klarer å sitte selv.

Som mor eller far har man som regel ikke mulighet til å holde øye med barnet hvert eneste minutt av døgnet. Man må for eksempel lage middag, vaske gulvet eller legge skittentøy i vaskemaskinen. Da er det godt å vite at barnet er trygt i lekegrinden sin.

I lekegrinden kan man la barnet leke med leker som er trygge, og slippe å engste seg for at minstemann nærmer seg stikkontakter eller lignende. Vi har skrevet en veldig dekkende guide for lekegrinder her.

Reisegrind

En reisegrind er en type babygrind som er enkel å slå sammen og transportere med seg ved behov. Det kan for eksempel være nyttig med en reisegrind når man skal på ferie til hytten.

Reisegrinden kan fungere som en lekegrind eller seng, men kan også være en grind med andre formål. Denne type babygrind kjennetegnes gjerne av at den er laget av mykere materialer som netting og tekstiler, fremfor tre.

 Babygrind er ikke et alternativ til tilsyn

Babygrinden er et uunnværlig hjelpemiddel i hverdagen for de fleste foreldre. Samtidig er det viktig å være obs på at grinden først og fremst skal være en ekstra sikring, og at den ikke vil erstatte et par årvåkne øyne.

En babygrind kan for eksempel komme til nytte om du må en rask tur på toalettet eller skal hente noe på kjøkkenet, mens barnet er i stuen. Grinden er altså ikke en garanti for at barnet er trygt, da mange faktorer kan spille inn.