De fleste som venter barn, ønsker at barnet deres kun skal ha det aller beste. Det er mange tanker som surrer rundt i hodet på vordende foreldre. Her er noen eksempler på hva mange kanskje går rundt og tenker på:

Trenger barnet en lekegrind, eller holder det med en lekematte?

En lekegrind er jo praktisk! Er det noe annet man trenger til lekegrinden? En madrass kanskje? Ja, en madrass må vi selvsagt ha!

Det finnes jo så mange madrasser på markedet i dag. Finnes det mer enn en madrass som passer til lekegrinden du ønsker deg? Hvilken av de aktuelle madrassene er den desidert beste?

Hva som skjer i kroppen når man er gravid, er noe man blir introdusert til allerede når man går på ungdomsskolen gjennom den famøse seksualundervisningen. Det er mye som skjer i kvinnekroppen i løpet av denne perioden, men det fortelles ikke noe særlig om prosessen det er å vente barn og hvordan man tilpasser livet og tar gode valg i forhold til det.

Det er med andre ord ikke alltid så enkelt å vite hvordan man skal gå frem når man skal kjøpe ting og klargjøre hjemmet ditt til å ønske det nye familiemedlemmet velkommen.

Vi vil imidlertid minne deg på om at du ikke er alene om å synes dette er vanskelig. Temaet for denne artikkelen er «beste madrass til lekegrind», og sammen skal vi dykke litt dypere i dette temaet. Det hørtes så enkelt ut de gangene du hørte at foreldrene dine snakket om det, men fullt så enkelt er det imidlertid ikke.

Lekegrinden brukes til mye

Dersom du har kjøpt en lekegrind uten madrass og vurderer å skaffe en, så er det viktig å huske på at det er flere faktorer som spiller inn med tanke på hvilken madrass – eller underlag – som er det beste. Lekegrinden er nemlig et møbel som brukes til mye forskjellig.

Noen bruker lekegrinden utelukkende som lekegrind, mens andre bruker det som en kombinert lekegrind og soveplass på dagtid. Det finnes også noen som bruker det hovedsakelig som lekegrind samtidig som de er opptatt av at det skal være mulig for barnet å være komfortabel dersom det sovner underveis i leken. Hvilke tanker har du om dette?

Hvis du skal skaffe en madrass til lekegrinden, er det altså viktig å reflektere over hvilke behov møbelet skal dekke. Skal den bare brukes som et sted hvor barnet leker mens du setter inn i oppvaskmaskinen eller henger opp klær på tørkestativet? Eller tenker du at det er helt greit hvis barnet sovner der? Bruksområder har mye å si for hva du bør gjøre.

Lekegrind uten madrass var vanligere før

Det er ikke nødvendig å skru tiden så veldig langt tilbake før det faktisk var vanlig å få kjøpt lekegrind uten madrass. Da var man nødt til å kjøpe madrass i tillegg til lekegrinden, dersom det var noe man ville ha. I dag er det slik kun i noen få tilfeller. Jollyroom er et godt eksempel på en nettbutikk som selger lekegrinder med madrass og lekegrinder uten madrass. Eller lekematte som det kalles her. Det kommer imidlertid an på hvilken serie produktet du kjøper er en del av.

BabyDan er en veldig populær produsent av lekegrinder. De produserer både lekegrinder med og uten madrass. Hvor vidt madrassen følger med eller ikke avhenger litt av om grinden står på gulvet eller om den har en justerbar bunn. Dette er en produsent som er kjent for å lage peisgrind og sikkerhetgrind av god kvalitet.

Lekegrind inkludert madrass er det beste

Et kjapt søk på Google forteller oss at de fleste lekegrinder som fås kjøpt i dag kommer med en madrass inkludert i produktpakken.

Hvis du i tillegg ønsker å forsikre deg om at søkeresultatet ditt består utelukkende av lekegrinder hvor madrassen er inkludert i produktet, så kan du tilpasse søkefrasen din deretter.

I dag er det altså slik at madrassen ofte er inkludert i lekegrinden. Og det er ikke til å stikke under en stol at det er det mest praktiske. Årsaken til det er at du da ikke trenger å tenke over det i like stor grad som du er nødt til å gjøre om lekegrinden kommer uten medfølgende madrass.

Alternativer til madrass i lekegrind

Det er imidlertid ingen selvfølge at alle har muligheten til å kjøpe en lekegrind med madrass. I så fall finnes det en rekke alternativer som du kan benytter deg av, men det kommer naturligvis an på hva lekegrinden skal brukes til.

Dersom lekegrinden kun skal brukes til leking, så kan det holde med et tykt teppe, lekematte eller en babygrind.

Men dersom lekegrinden også skal brukes til soving i perioder, kan det være fordelaktig å vurdere en faktisk madrass. Den kan for eksempel være en skumgummimadrass som gjør området litt mer komfortabelt å sove på for den lille.

Uansett hva lekegrinden skal brukes til og hvilken løsning du velger, så er det barnets velvære som er det viktigste.