Termin nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å begynne å klargjøre hjemmet for barnets ankomst. Trappegrind er nok ikke det du trenger å tenke på den første tiden, men det skader ikke å gjøre litt research.

Som førstegangsfødende bruker mange erfaringene til familie og venner når de skal velge hva de skal kjøpe til den lille. Det er forståelig, for det finnes så mange trappegrinder der ute at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men kanskje IKEA selger trappegrinder til en rimelig pris?

Les alt om trappegrinder her!

Dette er IKEA

Hva er det første som dukker opp i hodet ditt når du hører navnet IKEA? Møbler? Innredning til hjemmet? IKEA omtales som både et møbelkonsern og en hjeminnredningskjede, så ingen av disse beskrivelsene er feil.

IKEA er en rett og slett en møbelgigant som har gått inn for å tilby møbler og innredning til hjemmet til en rimelig pris. Konsernet ble grunnlagt i 1943 i Sverige, og har siden ekspandert til resten av verden. I dag har IKEA totalt varehus i nesten 50 land, og møbelgiganten fortsetter bare å vokse. IKEA har både fysiske varehus og nettbutikk.

I Norge er det 7 varehus rundt omkring i landet. Disse varehusene ligger i Oslo, Asker, Bergen, Stavanger, Trondheim, Lillesand og Ringsaker. I tillegg til varehusene har IKEA et planleggingsstudio i Oslo sentrum. Dette ble åpnet i februar 2020. Hovedkontoret for IKEA Norge ligger i Asker – nærmere bestemt på Slependen.

IKEA har en spesifikk visjon, og den gjelder uansett hvor du drar på IKEA. Møbelkonsernet bygger på tanken om at form- og funksjonsriktige møbler og andre hjeminnredningsprodukter skal være priset så lavt at så mange som mulig skal ha råd til å kjøpe dem. De ønsker rett og slett å skape en bedre hverdag for folk flest.

Selger IKEA trappegrind?

Det tar ikke mange sekunder å gjøre et søk på IKEA sine nettsider. Men det som møter oss er setningen «Vi har ikke funnet noen produkter som matcher ‘’trappegrind’’».

Selger IKEA ikke trappegrinder? IKEA sin produktoversikt inkluderer 0 produkter, men under informasjon står det «2». Vi blir også ledet dit av søkeresultatene, for under forrige setning står det: «Men vi fant 2 innhold samsvarer». Når vi trykker på denne setningen dukker det opp to resultater: «Oj, noe gikk galt».

Ved å trykke på setningen «Oj, noe gikk galt» så blir vi sendt videre til ytterligere en underside. Der kan vi lese følgende setning: «Produktene grind, barnegrind og trappegrind er dessverre utgått». Så IKEA selger altså ikke trappegrinder. Det de derimot selger er sikkerhetsgrind, peisgrind og lekegrind.

Delte meninger om IKEA sin trappegrind

Men det har ikke alltid vært slik. Det var en gang at IKEA solgte trappegrinder og andre barnesikkerhetsprodukter også. Hvis du er nåværende eller tidligere kunde av IKEA, så er du nok klar over dette.

Ettersom det ikke finnes noe informasjon om IKEA sin trappegrind på IKEA sine nettsider, så er vi nødt til å lete andre steder. Et kjapt søk på Google forteller oss at IKEA frem til 2016 solgte barnegrinder av et merke som het PATRULL.

IKEA sin trappegrind har vært hyppig diskutert i forskjellige forumer. Hva synes dere om IKEA sin trappegrind? Dette er et spørsmål som mange ønsker et svar på. Her er det én ting som er sikkert og visst, og det er at det er delte meninger om PATRULL fra IKEA:

Noen er kjempefornøyde med produktet, og sier at de fungerer helt fint.

Noen synes at de er helt greie, men kommer ikke til å kjøpe dem igjen.

Noen klager over at grinden er produsert med en «snublekant», som gjør den litt upraktisk dersom du er på jakt etter en grind til toppen av trappen.

IKEA tilbakekaller PATRULL barnegrind

IKEA solgte PATRULL babygrind frem til 2016. Da ble den tatt av markedet, og IKEA oppfordret alle som hadde kjøpt denne grinden om å slutte å bruke den umiddelbart.

Denne oppfordringen kom på bakgrunn av flere grunner. I løpet av 2015 ble det nemlig innrapportert en rekke skademeldinger:

Det var flere som meldte om at låsen på PATRULL ikke fungerte som den skulle. Den åpnet seg plutselig, og det førte til at flere barn falt ned trappen.

Det var noen tilfeller av folk som snublet i «snublekanten» på PATRULL barnegrind.