Hvordan montere trappegrind? Dette er et spørsmål en god del mennesker stiller seg på et visst tidspunkt i livet, for eksempel dersom man nylig har fått igjennom en familieforøkelse. Da må boligen barnesikres, og det gjøres for eksempel gjennom å montere en trappegrind.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man monterer en trappegrind. Når alt kommer til alt, så er dette egentlig ikke en veldig vanskelig oppgave. La oss ta en titt på det sammen!

Les alt du trenger å vite om trappegrinder her!

Hvor kan en trappegrind monteres?

Som navnet tilsier, så kan en trappegrind monteres i trappen. Trappegrinden kan monteres både i bunnen eller på toppen av trappen, alt ettersom hva du har behov for.

Men det er ikke bare i trappen at en trappegrind egner seg til noe. En trappegrind kan også monteres i døråpningen mellom for eksempel stue og kjøkken, dersom du ønsker å ha kontroll på hvor barna befinner seg.

Slik monterer man trappegrinder

Hvordan man monterer trappegrinden, vil variere fra trappegrind til trappegrind. Det kommer helt og holdent an på hvilken trappegrind du har kjøpt, da det finnes trappegrinder med forskjellige monteringsmekanismer.

I de fleste tilfeller er monteringsmekanismene inkludert i produktpakken, noe som betyr at det følger med trappegrinden du kjøper.

Men når det gjelder måtene en trappegrind kan monteres på, så er det noen trappegrinder som skrus rett i veggen. Det er praktisk, men det blir ikke nødvendigvis veldig pent når trappegrinden skal skrus ned. Da etterlater trappegrinden seg store hull i veggen som i noen tilfeller kan være vanskelig å få bort.

Hvis du ikke er så begeistret for denne tanken, så finnes det heldigvis andre alternativer. Det finnes også trappegrinder som festes i det aktuelle området ved hjelp av klemmer i stedet for skruer. Dette etterlater ingen merke på veggen, og derfor er dette en type trappegrind som er det foretrukne valget for mange.

Montering av trappegrind – huskeliste

Veldig mange tror at det å montere en trappegrind er den enkleste prosessen i verden. Dersom personen som skal montere grinden fast har relativt grei erfaring med montering, er det også fort gjort å tro at dette er noe de får til uansett.

Men det er viktig å ikke bli for kjepphøy i forbindelse med montering av trappegrind. For det er faktisk ikke mye som går galt dersom man tror at det er noe man kan. Det å montere en trappegrind kan være mer komplisert enn veldig mange tror. Derfor kan det være nyttig å lage en liten huskeliste. Om ikke på papir, så i hvert fall mentalt:

Finn frem alt du trenger av utstyr før du begynner selve monteringen. Dette kan for eksempel inkluderer skruer og en boremaskin. Med dette som utgangspunkt trenger du egentlig bare å finne frem boremaskinen, ettersom skruene som regel følger med i produktpakken sammen med selve trappegrinden.

Dobbeltsjekk om trappegrinden passer inn der den skal monteres. Hvis den ikke gjør det, og du for eksempel mangler en forlenger, så er det ingen vits i å begynne å montere i det hele tatt. Da bør du i stedet sette prosjektet på vent, og heller ta det opp igjen når du har skaffet deg utstyret du manglet for å gjennomføre det.

Hvis trappegrinden derimot passer, er det bare å sette i gang med prosessen. Les bruksanvisningen grundig før du begynner, og husk at det ikke skader å dobbeltsjekke hva som står i bruksanvisningen underveis dersom du er litt i tvil om du husker riktig.

Hva gjør man hvis grinden ikke passer?

I noen tilfeller hender det at man finner ut at grinden ikke passer i det man skal til å montere den på veggen. Hvis det er tilfellet for deg, så er det ingen vits i å prøve å montere den på veggen i det hele tatt. Det kommer ikke til å gå uansett.

Hvis grinden ikke passer, så bør du finne ut hva det er som gjør at den ikke passer. Er den noen centimeter for kort? Finnes det i så fall en forlenger som kan kombineres med dette produktet? Hvis ja, så bør du skaffe deg forlengeren og legge monteringsprosjektet på is inntil du har fått tak i forlengeren.

Men dersom grinden ikke passer og du finner ut at det ikke finnes noen forlenger, så vil det beste være å returnere produktet og finne et annet produkt som passer inn hjemme hos deg.

Vårt beste tips for riktig montering

Har du snakket med en erfaren kompis eller en eldre mann i familien om at du skal begynne prosessen med å barnesikre mobilen din? Da har du sikkert opplevd at de har mange gode tips, for de har jo gjort det så mange ganger før! Det er viktig å vite det spiller ikke noe rolle om du skal montere en babygrind, sikkerhetgrind eller peisgrind. Monteringen er stort sett lik uansett.

Vi holder oss imidlertid til å gi deg kun ett tips, som vi mener at ofte blir undervurdert. Og det er rett og slett at man må lese bruksanvisningen.