Når man venter barn, er det mye forskjellig babyutstyr man er nødt til å få i hus. Det er imidlertid ikke alt man er skaffe seg de aller første månedene, for eksempel en trappegrind.

Dersom boligen din består av flere etasjer, så kan det være praktisk å investere i en trappegrind. Det betyr dog ikke at en trappegrind ikke kan komme til nytte i en leilighet som strekker seg over et plan. Det kan faktisk være like lurt der, særlig hvis leiligheten består av ulike soner som du ikke ønsker at barnet skal ha tilgang til, for eksempel kjøkkenet.

Dette er dog ikke en problemstilling du vil stå ovenfor før babyen din er rundt 6-9 måneder. På dette tidspunktet begynner barnets mobilitet å øke. Hvis du for eksempel ser antydning til at barnet prøver å åle seg fremover på gulvet, så er det nok ikke lenge igjen til krabbingen starter, og da bør trappegrinden være på plass.

Det er mye babyutstyr som er dyrt, og derfor er veldig mange opptatt av å spare penger på områdene hvor man har muligheten til det. Trappegrinder er gjerne et slikt område, for det er faktisk mulig å få tak i trappegrinder på salg eller til en rabattert pris!

Se vår test av trappegrinder her

Trappegrindens hensikt

Trappegrinden er kanskje ikke det første du skaffer deg når du har funnet ut at du venter barn, men det er viktig å ha det i bakhodet etter hvert som barnet blir eldre. Det første leveåret har en tendens til å fyke avgårde, og plutselig er tiden inne.

Har babyen din begynt å åle seg fremover på gulvet? Da er det nok ikke så lenge til den begynner å krabbe også. De fleste babyer begynner å krabbe når de er rundt 7-9 måneder gamle, så innen da kan det være lurt å ha fått på plass en trappegrind.

Trappegrinden har som hensikt å sørge for at barnet ikke har tilgang til områder som du ikke ønsker at babyen skal oppholde seg. Det gjelder uansett hvor stor eller liten boligen din er. Trappegrinder kan være like praktiske i en stor enebolig på landet som i en liten flerromsleilighet i et borettslag midt i byen.

Klassiske eksempler på slike områder kan være trappen hvor barnet kan klatre opp og falle ned, eller kjøkkenet hvor det finnes flere anretninger som barnet kan skade seg på, for eksempel en komfyr, en skapdør eller lignende.

Det finnes dyre og rimelige trappegrinder

Er du på jakt etter en trappegrind, men synes at det er vanskelig å finne en som passer inn i budsjettet ditt? Da er vårt beste tips bare å fortsette letingen, for selv om det kanskje ikke ser slik ut ved første øyekast så finnes det både dyre og rimelige trappegrinder.

Trappegrinder er nok ikke det dyreste utstyret man trenger å skaffe seg når familieforøkelsen er et faktum, men det er ikke til å stikke under en stol at det finnes produkter i ulike prisklasser på dette området også.

Prisen på trappegrinden vil variere blant annet med utgangspunkt i hvor stor den er. Det sier seg selv at en trappegrind på 133 centimeter er dyrere enn en trappegrind på 60-70 centimeter. Vi tror også at det vil variere med utgangspunkt i hvor du kjøper grinden.

Som nevnt finnes det trappegrinder som er så brede som 133 centimeter, men her er det viktig å tenke seg om et par ganger ekstra. Det er faktisk ikke sikkert at det er nødvendig å kjøpe en trappegrind på 133 centimeter. Kanskje dere heller kan kjøpe en trappegrind og en forlenger i stedet til en mye billigere sum?

Se vår test av sikkerhetsgrinder her

Lurt å sammenligne flere trappegrinder

Dersom du er på jakt etter den rimeligste trappegrinden (uten at dette går utover kvaliteten på produktet), så kan det være lurt å sammenligne flere trappegrinder med hverandre.

I forbindelse med det finnes mange nettsider som kan hjelpe deg med det. Et godt eksempel på en slik side er Prisjakt. Denne nettsiden gir deg en enkel oversikt over rimelige trappegrinder.

Det er imidlertid viktig å huske at nettsiden du bruker benytter andre begreper, så du trenger ikke å bekymre deg for om du ikke får opp noen søkeresultater. Da kan du prøve et annet begrep i stedet. På Prisjakt bruker de for eksempel begrepet «barnegrind» i stedet for «trappegrind», men produktets funksjon er akkurat det samme.

Er babygrind noe for deg? Les alt her!

Trappegrinder kan fås til en god pris

Ved å ta en titt på sammenligningstider som Prisjakt (eller nettet generelt) vil man fort se at det er mulig å få tak i trappegrinder til en god pris. Det handler bare om å ha litt is i magen, og ikke hoppe på det første og det beste man får øye på.

På Prisjakt kan man for eksempel se at det i skrivende stund er mulig å få tak i en trappegrind for kun 299 kroner – og det er uten tvil en god pris!