Hvis du har et basseng i hagen så er lovpålagt at dette er sikret med enten et gjerde på 1,5 meter høyde med låsbar port eller et CE-godkjent sikringsdekk. Dette er selvfølgelig det minste kravet til sikkerhet men det store spørsmålet er om det er godt nok. Hvis man har et basseng så ønsker man å nyte dette og hvis man har mindre barn så burde man derfor tenke på sikkerhet. Dette gjør at du i større grad kan nyte bassenget og ikke tenke så mye på sikkerhet. Her de beste tipsene for å barnesikre et basseng:

Lag gjerde rundt bassenget

Hvis du har et basseng og har små barn så burde du investere i et gjerde som du legger rundt bassenget. Dette gjør at du ikke trenger å bekymre deg over at barnet nærmer seg bassenget. Et lokk eller et slags dekke som du kan legge over når det ikke er i bruk. I USA hvor det er mange flere boliger med basseng enn i Norge så ser man at det ikke er unormalt at man velger å gjerde inn bassenget. Gjerde man kan bruke er veldig likt en sikkerhetsgrind men man skal ikke kjøpe sikkerhetsgrind til basseng. Du skal ha et gjerde som sitter fast i bakken.

Noen velger å bygge gjerde rundt bassenget selv men andre velger kjøpe gjerde fra en leverandør av basseng. Da får man gjerne et gjerde som er veldig estetisk pent.

Ha en låsbar port inn til bassenget

Når man har et gjerde rundt et basseng så trenger man en låsbar port inn til bassenget, dette kan minne veldig om en babygrind eller en trappegrind men dette kjøper man gjerne sammen med gjerde. Det er selvfølgelig viktig at det er en port som barna ikke klarer å åpne selv og den burde selvfølgelig være godkjent for dette. Alle butikker som selger bassenger har gjerne slike porter som du kan kjøpe inkludert montering. For veldig mange kan nok dette virke litt «overkill» men det er en veldig billig forsikring å betale for at din barn er sikret rundt ditt basseng.

Smart armbånd til barn

I USA har dette blir veldig vanlig og dette er et armbånd som man fester på barnet. Dersom armbåndet kommer i kontakt med vann så vil det bli utløst en alarm. Dette er et produkt som veldig mange amerikanske nettsider om basseng tipser om men dette er ikke et produkt som er anbefalt. Hvis et barn ferdes i nærheten av et basseng så er det viktig at det er voksne som kan passe på.

Husk å ha utstyr hvis uhellet er ute

Hvis noe skulle skje i bassenget så er det utrolig viktig at du har nødvendig førstehjelpsutstyr og kunnskap. Det finnes en rekke tilbydere av kurs i førstehjelp og et eksempel på dette finner du her. Dette er utrolig viktig og hvis man skulle ha en ulykke så vil man vite nøyaktig hva man skal gjøre.