Refinansiering av smålån kan spare deg mange penger som du kan bruke på en babyport. Har du mange smålån, dyre renter og skyhøye gebyrer som du skulle ønske du kunne bli kvitt? Så har du flere løsninger som gjør det mulig for deg å få en bedre oversikt over din økonomiske situasjon. Det er mange som sitter i samme klemme, hvor de over tid har tatt opp flere smålån (les mer om smålån på norgelån.com)for å få mer luft i økonomien. Det kan være at det er årsaken til, at du nå sitter med flere smålån som du kanskje ikke har den beste oversikten over.

Det er dessverre mange som er i den situasjonen, siden du aldri kan helt beskytte deg mot uforutsette utgifter eller andre ulykker i hverdagen, men det betyr ikke at du må gå på akkord med dine faste utgifter eller din hverdag, hvis plutselig noe uventet skjer.

Den største feilen mange gjør er nettopp det, at de tar opp flere lån for å betale ned regninger i øyeblikket, eller for å dekke inn uforutsette utgifter. Dette straffer seg over tid, fordi du vil betale skyhøye gebyrer og renter. Det er rett og slett penger rett ut av vinduet. Det er mer og mer populært å refinansiere alle lån og same alle undet et tak.

Hva bør jeg gjøre?

Med et refinansieringslån kan du låne penger til å samle alle smålån, uten at det kommer til å koste deg ekstra. Har du mange kreditorer, kan det være forvirrende å sette alt i system. Her anbefales det at du har så få lån som overhodet mulig – jo flere lån du betaler for, jo mer renter og gebyrer er det også som skal betales. Ved å ha bare ett lån, har du også bare en rente, og alternativt, ett enkelt gebyr som du må betale. Det kan fort komme ut av kontroll eller ende opp i en ond spiral hvis du ikke er klar over din økonomiske situasjon eller setter deg godt inn i økonomien din. Ved å samle alt under ett, vil du fp en mer stabil økonomi der du trygt vet hvor mye penger du har å rutte med fra måned til måned. Det aller første du burde gjøre er å skrive ned alle utgiftene du har i måneden og dele opp postene etter renter og gebyrer, slik at du kan se hvor mye du kan spare på en eventuell refinansiering. Da kan du se hvor mye penger du faktisk kan spare .

Få oversikt

En oversikt over alle utgiftene du har bør være første steg på veien:

  • Du kan laste ned gratis budsjett mal på internett.
  • Sørg for at du får med absolutt alle faste utgifter.
  • Bruk SIFO sine tall for husholdningsbudsjett.
  • Ta kontakt med en bank som tilbyr refinansiering. De vil mer enn gjerne hjelpe deg.

Alt i ett-løsningen

Det kan aldri anbefales at du tar nye lån for å betale ned gjeld, men det kan være en god ide for deg og din økonomiske situasjon å refinansiere smålång for å spare penger i det lange løp. Det gir deg en bedre oversikt over hvor mye penger du skylder, og hvor mye du må betale tilbake hver måned. Dette betyr at den økonomiske situasjonen kan være mer stabil, og den enkle løsningen er på samme tid å gjøre det lettere for deg å forutse dine fremtidige budsjetter. Hvorfor skal du betale uttallige gebyrer, når du kan spare penger? Du vil ofte får en mye bedre rente også. Refinansiering av smålån er anbefalt av forbrukerøkonomer og vil garantert gi deg et spillerom i økonomien.

Kom i gang umiddelbart

Det anbefales derfor at du samle alle dine lån fra en enkelt kilde, siden du til slutt kan spare penger ved å ha en enkelt rente og noen utgifter på lånet ditt. Det er en god idé å sjekke dette alternativet ut om du er i en situasjon der du har flere smålån. Det kan bidra til å gjøre ditt liv og din økonomi mer håndterlig med bare en enkelt løsning. Ikke utsett prosessen, fordi du vil spare penger på å samle smålån. Sett deg ned umiddelbart og lag et budsjett, få overblikk og kontroll over økonomien din, og få en bedre livskvalitet. Vet du ikke helt hvor du skal begynne? Vi har samlet noen nyttige linker for deg: