Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Alle som eier sitt eget hjem, bør jevnlig sørge for å renovere boligen. Dette er den sikreste måten å sørge for at verdien holder seg over tid, og at du kan regne med å selge videre for god pris når du skulle ønske det.

De aller fleste vil tjene på å ta hensyn til barnesikring når de forbedrer sin bolig. Svært mange som kjøper hus har jo barn, og skal du selge en større bolig med flere soverom kan du regne med at mange potensielle kjøpere er foreldre. Da er det meget gunstig å kunne vise til at huset er barnesikkert.

Med andre ord er dette et hensyn som ikke utelukkende gjelder for huseiere som har små barn. Et barnesikkert hjem er rett og slett en god investering for de fleste.

Barnesikring av trapper er essensielt

Trapper kan være meget farlige for de minste. Småbarn som er i ferd med å lære seg å gå, kan overvurdere egne evner og gi seg trappen i kast før de er klare for det. Unger er også langt dårligere til å vurdere risiko. Derfor er det nødvendig å utstyre trapper i huset med en god og sikker grind når du har smårollinger.

Dette gjelder selvsagt for foreldre, men også besteforeldre og de som har venner med små barn kan vurdere en grind når de skal gjennomføre neste runde med boligforbedring. Klart det er fint for foreldre som har med små barn på besøk til kjenninger å vite at trappen ikke utgjør noen fare for avkommet.

Husk dessuten at et godt gelender er nyttig også for større barn. Selv om det er moderne og elegant med trapp uten gelender, er det ikke det sikreste valget med tanke på barna. Når du skal pusse opp bør du dermed tenke nøye på om den stilige nye trappen uten gelender virkelig er det mest praktiske valget.

Husk å tilpasse kjøkkenet

Mange ulykker inntreffer på kjøkkenet. Det gjelder selvsagt for voksne, så vel som barn. Likevel er det en hel del du bør gjøre spesifikt for å barnesikre kjøkkenet.

Pass på at skap og skuffer som inneholder potensielt farlige redskaper, sånn som kniver og andre skarpe redskaper, er utenfor rekkevidde for barna. Pass også på at undersiden av skapdører og skuffer ikke har skarpe kanter som små hoder kan komme i skade for å dulte borti. Her kan du pusse opp med å legge til gummiknotter og lister på strategiske områder.

Kjøkkenapparater skal plasseres slik at de ikke kan trekkes ned fra kjøkkenbenken av nysgjerrige barnehender. Sørg for at ingen ledninger henger ned fra benken. Den slags kan utgjøre en uimotståelig, men svært farlig, fristelse for nysgjerrige småbarn.

Selvsagt må du velge ovn og platetopper med barnesikring når du skal pusse opp ditt kjøkken. Dette gjelder så å si for alle. Det er jo ingenting å tjene på å ha en komfyr som utgjør et faremoment for unger.

Også badet bør barnesikres som del av renovering

Når du skal pusse opp, er det ofte lurt å sørge for at du har et moderne og standsmessig bad. Lar du våtrom forfalle kan det oppstå lekkasjer og skader som kan medføre alvorlige kostnader. Dermed bør badet prioriteres høyt. Dette gjelder også for barnesikring, da et bad kan by på både drukningsfare og glatte overflater, blant annet.

Husk at du kan ta opp et gunstig lån for å renovere huset for å gjøre det så barnesikkert som mulig. Hos veletablerte banker som Santander finner du fleksible lån med gode vilkår. På den måten kan du sørge for å holde huset i god stand uten å bekymre deg for dyr finansiering.