Å være forelder kan være en av de mest givende, men også mest utfordrende rollene vi tar på oss i livet. Heldigvis lever vi i en tid hvor moderne teknologi kan gi betydelig hjelp i foreldreoppgaven. Fra apper som hjelper med organiseringen av familielivet, til smarte hjeminnovasjoner som bidrar til barnas sikkerhet og Kredittkort med Apple Pay, her er noen måter moderne teknologi gjør det lettere å være forelder i dag.

Familieorganisasjonsapper

Det finnes mange apper som kan hjelpe foreldre med å holde styr på familiens travle tidsplan. Kalenderapper som Google Kalender tillater familier å dele en felles kalender, noe som gjør det enklere å holde styr på alle aktiviteter, fra skoleavslutninger til fotballtrening. Andre apper, som Cozi Family Organizer, tilbyr enda mer funksjonalitet, inkludert delte handlelister, to-do-lister, og selv måltidsplanlegging.

Utdanningsapper

Teknologi kan også bidra til å styrke barns læring. Det finnes et stort antall pedagogiske apper tilgjengelig som kan hjelpe barn med alt fra å lære alfabetet, til å mestre komplekse matematiske problemer. Apper som Khan Academy, Duolingo, og Prodigy tilbyr lærerike spill og øvelser for en rekke aldersgrupper og fagområder.

Online sikkerhetstiltak

Internett kan være en flott læringsressurs for barn, men det er viktig å sørge for at de er trygge. Foreldrekontrollprogramvare som Net Nanny og Qustodio gir foreldre mulighet til å overvåke og begrense barnas nettbruk, blokkere upassende innhold, og til og med sette tidsbegrensninger for enhetsbruk.

Smarthjem teknologi

Mange apper kan hjelpe foreldre

Mange apper kan hjelpe foreldre

Moderne smarthjem teknologi kan også gi en ekstra hånd til opptatte foreldre. Baby monitorer har for eksempel kommet langt fra den enkle «walkie-talkie» stilen, med mange moderne enheter som tilbyr videoovervåkning, bevegelsessensorer, og til og med søvnmønster tracking.

Smart assistenter som Amazon Echo eller Google Home kan hjelpe med alt fra å sette tidtakere for leksetiden, til å spille lullabies ved sengetid. Smarthus sikkerhetssystemer gir også ekstra trygghet, med funksjoner som dør- og vindusalarmer, overvåkningskameraer, og fjernovervåkning via smarttelefonen.

Moderne teknologi kan aldri erstatte varmen og omsorgen som foreldre gir sine barn, men det kan definitivt gjøre jobben litt enklere. Enten det er å organisere familielivet, styrke læring, sikre online sikkerhet, eller opprettholde et trygt hjem, er det mange måter tekn

ologi kan bidra til å støtte foreldrerollen i dagens digitale alder.