Helse Norge har i en artikkel skrevet en artikkel om hvordan man best mulig kan sikre barn fra ulykker og skade. I listen over ting de anbefaler så blir nettopp trappegrinder nevnt som et tiltak man kan gjøre i hjemmet for å sikre barnet. I tillegg til dette så nevner de barnesikring på vinduer.

Dette er selvfølgelig ikke overraskende men stiller seg i rekken av fagfolk som mener at trappegrinder og sikkerhetgrinder faktisk kan gjøre en forskjell når det kommer til skader på barn. Det er fort gjort å tenke at fallskader ikke kommer til å skje med mitt barn men ifølge en undersøkelse gjort i i USA så ble alle fallskader i et år analysert. I denne undersøkelsen så avdekket man at det var flest fallskader blant små barn og eldre. En trappegrind er litt som en forsikring bare at den faktisk fungerer som en sikring.