Helse Norge har i en artikkel skrevet en artikkel om hvordan man best mulig kan sikre barn fra ulykker og skade. I listen over ting de anbefaler så blir nettopp trappegrinder nevnt som et tiltak man kan gjøre i hjemmet for å sikre barnet. I tillegg til dette så nevner de barnesikring på vinduer.

Dette er selvfølgelig ikke overraskende men stiller seg i rekken av fagfolk som mener at trappegrinder og sikkerhetgrinder faktisk kan gjøre en forskjell når det kommer til skader på barn. Det er fort gjort å tenke at fallskader ikke kommer til å skje med mitt barn men ifølge en undersøkelse gjort i i USA så ble alle fallskader i et år analysert. I denne undersøkelsen så avdekket man at det var flest fallskader blant små barn og eldre. En trappegrind er litt som en forsikring bare at den faktisk fungerer som en sikring.

Det å investere i en trappegrind er derfor noe som man absolutt bør tenke på dersom man har en trapp i sitt hus. Det koster ikke mye og sikringen er stor. Det samme gjelder forøvrig med en peisgrind eller en sikkerhetsgrind rundt et basseng. Veldig mange glemmer å tenke på alle disse tingene når man skal barnesikre sitt hus.

Hvordan vite alle tiltakene man burde gjøre for å være i tråd med rådene?

Hvis man er opptatt av å ha gjort alle tiltak som man bør så kan man få hjelp av en konsulent med fokus på sikkerhet for å påse at ditt hus overholder alle regler når det kommer til sikkerhet.