Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan kjøpe en brukt trappegrind og veldig mange lurer på om man kan kjøpe en brukt madrass til en lekegrind. Det er ikke anbefalt å kjøpe en brukt madrass noen gang. Grunnen er at en madrass kan ha bakterier og gift i seg som man ikke burde få i seg. Derfor burde man heller prøve å kjøpe en ny madrass til lekegrind, det er mye tryggere og du kan da bruke den med god samvittighet.

LHL har skrevet følgende om brukte madrasser:

» En godt brukt madrass, gjerne fra små barn, er ofte blitt en oppsamler av gamle rester fra babyoppkast, urin o.l. som kan gi en uheldig/fremmed bakterieflora som barnet puster inn hvis det ligger på magen

LHL

Dette gjelder spesielt om du vurderer å kjøpe en brukt madrass på Finn.no eller lignende. Du har ingen oversikt over hva som har skjedd på madrassen og det kan derfor være en veldig godt brukt madrass. Det trenger heller ikke å være synlig at det har vært uhell på madrassen. En madrass er som en liten svamp og det kan derfor være veldig vanskelig å se om den er godt brukt eller ikke.

Hvorfor burde man ikke kjøpe en brukt madrass?

I en madrass så kan det samle seg en del gift som kan være farlig for en baby eller et barn. Før så trodde man at dette kun gjaldt såkalte skumplastmadrasser men det gjelder alle typer madrasser. Derfor bør man unngå å kjøpe madrasser brukt til alle formål.

En billig madrass kan være billigere

En madrass kan koste veldig mye penger men det finnes noen steder hvor du kan få en ganske rimelig madrass til din lekegrind. Det kan f.eks være en madrass på Ikea eller andre billige butikker. Hvis den ikke passer din lekegrind så kan man bruke tapetkniv for å få den til å passe skikkelig. Her er noen av stedene hvor du kan få kjøpt en billig madrass til lekegrind:

  • Ikea
  • Jysk
  • Skeidar
  • Bohus